Ümmet Sofrası, farklılığın ortadan kalktığı ve kardeşlik ruhunun bir yerde buluştuğu organizasyon olarak pek çok insanın açlık, sefalet ve yoksullukla mücadelesinde yardım eli uzatmanıza vesile oluyor. ‘Komşusu açken tok yatan bizden değildir’ buyuran Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V.)’in mihmandarlığında dünyanın neresinde olursa olsun açlıkla mücadele eden kardeşlerimize yardım elini uzatmayı ihmal etmiyoruz. Yemek bağışlarınızı Afrika’da ihtiyaç sahiplerinize ulaştırıyoruz. Siz de farklı dil, renk ve meşrepten insanın açlıkla mücadelesinde kardeşlik ve muhabbetle yardımcı olmayı istemez misiniz? Misdarder olarak açlıkla sınanan kardeşlerimizin yanında oluyor ve onlar için çaba sarf ediyoruz. Siz de bu gönül yoldaşlığını yapmak için Ümmet Sofrası Bağışı yaparak açlığa dur diyebilirsiniz.

Ümmet Sofrası Nedir?

Açlık, insanoğlunun karşı karşıya kaldığı en büyük imtihanlardan bir tanesidir. Dünyanın pek çok yerinde insanların yemeye tenezzül etmediği yiyeceklere muhtaç olan milyonlarca insan bir lokmanın hasretiyle yanıp tutuşurken Misdarder bu soruna bağış toplayarak çözüm üretmeye çaba sarf ediyor. Birleşmiş Milletler tarafından açıklanan verilere göre 2023 yılında 900 milyona yakın insan açlıkla karşı karşıya. Dünya nüfusunun neredeyse %10’unun açlıkla sınandığı ve her yıl binlerce insanın açlık ya da susuzluktan hayatını kaybettiği gerçeği Müslümanlar için büyük bir problem.
5 yaşın altındaki 50 milyona yakın çocuğun yetersiz beslendiği ve 150 milyonu aşkın çocuğun beslenme problemleri nedeniyle büyüme geriliği yaşadığı ifade ediliyor. Açlık ve kıtlığın özellikle Müslüman coğrafyalarda yaygın görülmesi nedeniyle Ümmet Sofrası, açlıkla mücadelede büyük bir umut oluyor. Dünyanın farklı noktalarından bağışçıların desteği ile sürdürülen organizasyonlar sayesinde aç çocuk ve yetişkin kalmamasını hedefliyoruz. Siz de çocuklar ve yetişkinler açlıkla sınanmasın istiyorsanız Ümmet Sofrası Bağışı yaparak çocukların bir gece daha yatağa karınları tok bir şekilde girmelerini sağlayabilirsiniz. Gönlünüzden kopan bağışla bir lokmaya dahi katkı yaparak açlıkla mücadeleye katkı yapabilirsiniz.
Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V.)’in ‘Yarım hurma ile de olsa kendinizi ateşten koruyun’ Hadis-i Şerif’ini dikkate alarak infak etmeyi kendinize bir görev bilmelisiniz. Yüzü gülen çocukların gülüşleri solmasın ve açlık onlar için bir kader olmaktan çıksın diyenlerdenseniz Ümmet Sofrası Bağışı sayesinde mütevazı bir sofrada sizin de tuzunuz olmalı. Doymanın değil doyurmanın hazzını alacağınız bu bağışla Misdarder’in gönlü yüce bağışçıları arasında yer alabilirsiniz.

Çeşitli sebeplerle ailelerini kaybeden ya da ailelerinden koparılan ve zorlayıcı şartlarda yaşamlarını devam ettirmeye çalışan daha çok yetime şefkat elimizi uzatabilmek için siz değerli bağışçılarımızın destekleriyle ulaşmaya devam ediyoruz.

Ümmet Sofrası Nerelerde Kuruluyor?

Açlıkla sınanan insanlara yardım elini uzatmak bütün Müslümanların görevi. Kur’an-ı Kerim’in buyrukları ve Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V.)’in örnek hayatı doğrultusunda her Müslüman için açlıkla mücadeleye katkı yapılması gerektiğini unutmadan yaşamalıyız. Misdarder olarak bu bilinç ve anlayışı bütün faaliyetlerimize yayarken dünyanın hemen her noktasında kurduğumuz Ümmet Sofrası sayesinde açlığın insanlık için onulmaz yaralar açmasının önüne geçiyoruz. Peki, Ümmet Sofrası nerelerde kuruluyor? Ümmet Sofrası, Müslümanların açlıkla sınandığı dünyanın her noktasında kuruluyor ve açlığın son bulması için umut oluyor. Her coğrafyada ihtiyaç duyulan Ümmet Sofrası kuruluyor. Doyurmanın hazzını yaşatmak isteyen her hayır sever için yardımlaşmanın en doğru yolu olan Ümmet Sofrası sizin için de yardım eli uzatmanın en doğru yöntemi olacak. Dünyanın hemen her noktasında bulunan Misdarder gönüllüleri aracılığıyla belirlediğimiz noktalarda sofralar kuruyor ve açlıkla mücadele etmek zorunda kalan kardeşlerimize yardım eli uzatıyoruz. Siz de Ümmet Sofrası Bağışları sayesinde hiç tanımadığınız kardeşlerimizin gözündeki umut ışığı olabilirsiniz.

Ümmet Sofrası Bağış Miktarı Ne Kadar?

Siz de Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V.) örnek hayatı ve Müslüman olmanın gereği olarak kardeşlerimizle bir arada olmak istediğinizde Ümmet Sofrası için bağış yapabilirsiniz. Ancak bu bağışın miktarı konusunda soru işaretleri ile karşı karşıya kalıyor olabilirsiniz. Ümmet Sofrası için bağış miktarı adet olarak farklılık gösterebiliyor. Burada amaç bağışın miktarını belirlemek değil infak etmek duygusunu öne çıkararak açlıkla mücadele eden kardeşlerimizin yaşadığı zorlukları ortadan kaldırmak. Müslümanlarının aç kalmaması ve bir tas sıcak çorba ile karınlarını doyurmaları için infak etmek istediğiniz miktarı Misdarder aracılığı ile bağışlayabilirsiniz. Göndereceğiniz her bağış bir çocuğun yatağa aç girmesine engel olurken daha sağlıklı beslenmesini de sağlayacak. Az çok demeden Ümmet Sofraları için bağış yaparak çorbada siz de tuz ekleyebilirsiniz.

Ümmet Sofrası Neden Önemli?

İnsanlık her geçen gün farklı zorluklarla mücadele ederken açlık, bir türlü başa çıkılamayan sorunların başında geliyor. Kıtlık ve sefaletin gün geçtikçe daha geniş coğrafyalara yayıldığı dünyada çocuklar aç kalmasın diye çabalayan Misdarder, insanların açlıkla mücadele konusunda bilinçli olmasına da imkân sağlıyor. Dil, ırk ve renk ayrımı yapmadan Müslümanların bir arada hareket etmelerini hedefleyen Misdarder, yemeklerin paylaşılmasına da imkân tanıyor.
Peygamber Efendimiz (S.A.V.) ile alakalı anlatılan bir olayda kardeşlik ve paylaşmanın önemi şöyle vurgulanıyor;
Vahşî b. Harb (ra)’ten rivayet edildiğine göre bir gün Allah Resûlü'nün ashâbı "Yâ Resûlallah, yemek yiyoruz, ama karnımız doymuyor" dediler. "Muhtemelen ayrı ayrı yiyorsunuz" diye karşılık verdi. "Evet" dediler. Peygamber de "Birlikte yiyin ve besmele çekin ki, yemeğiniz bereketli olsun" buyurdu. -Ebû Dâvûd
Paylaşmak, birlikte olmak ve açlıkla mücadele etmek her birimiz için önce insan olmanın sonra da Müslüman olmanın gereği. Bu gereği yerine getirmek maksadıyla siz de Ümmet Sofrası bağışı yapmayı ihmal etmemelisiniz. 425 TL gibi küçük bir meblağ ile bir insanın aç kalmasını önleyerek büyük bir sevap işleyebilirsiniz. Hiç bilmediğiniz ve görmediğiniz coğrafyalardaki insanların umudu olmanın şimdi tam sırası!

Ümmet Sofrası Bağışı Nasıl Yapılır?

Uhuvvet duygusunu ön plana çıkarırken paylaşmanın hazzını da en derinlerde yaşamak istediğinizde Online Ümmet Sofrası Bağışı yapmak için süreci başlatabilirsiniz. 5 kişilik, 10 kişilik, 25 kişilik ve 100 kişilik bağışlar yaparak bütçenize göre insanların umudu olmaya başlayabilirsiniz. Önceden belirlenmiş bağış miktarları doğrultusunda hareket ederek farklı sayıda insanın sıcak yemeğe ve temiz suya ulaşmasını destekleyebilirsiniz. Peki, bağış yapmak istediğinizde hangi yöntemleri tercih edebilirsiniz? Seçtiğiniz miktarla bağış yapmak istediğinizde Online Ödeme sayesinde bağılınızın anında Misdarder’e ulaşmasını sağlayabilirsiniz. İster Tek Çekim ister Taksitli Ödeme isterseniz de Havale/EFT yöntemlerinden bir tanesini tercih ederek Ümmet Sofrası için bağış sürecini tamamlayabilirsiniz. Bağışınızı taksitli olarak yaptığınızda vade farkı olacağını da unutmamalısınız.

Ümmet Sofrası Bağışımın Ulaştığını Nasıl Anlayabilirim?

Bağış yapmak isteyen bir hayır sever olarak bağışlarınızın ulaşıp ulaşmadığını ve insanlara yardımınızın dokunup dokunmadığını merak etmeniz oldukça normal. Misdarder olarak sizlerden aldığımız emanetleri kendi canımız kadar önemsiyor ve bağışlarınızın ihtiyaç sahiplerine en kısa sürede ulaşması için çaba sarf ediyoruz. Peki, ümmet sofrası bağışınızın açlıkla sınanan çocuk ve yetişkinlere ulaştığını nasıl anlayabilirsiniz? Misdarder olarak düzenli aralıklarla hem web sitemiz hem de sosyal medya kanallarımızdan yardımlarımızı paylaşıyoruz. Ümmet Sofraları kapsamında kurulan yemek sofralarını fotoğraflıyor ve sizlerle paylaşıyoruz. Yardımlarınızın eksiksiz ve hızlıca ulaşmasını hedeflerken insanların açlıkla mücadelesini bilinçli bir şekilde desteklemeyi de ihmal etmiyoruz. Siz de Misdarder’in parçası olarak Ümmet Sofrası bağışı yapabilirsiniz.

Ümmet Sofralarının Fazileti Nedir?

İslam’ın öğütlediği ve Peygamber Efendimiz (S.A.V.)’in örnek hayatı çerçevesinde hareket eden Misdarder olarak fazileti çok yüksek aç kalmışları doyurma konusundaki fazileti sizlerle paylaşıyoruz. Bu konuda Peygamber Efendimiz (S.A.V.)’in aşağıdaki hadisleri bize daima yol gösteriyor.


“Allahu Teâla kıyamet gününde kişiye: “Ey Âdemoğlu! Acıkmıştım, bana yemek yedirmedin.” der. Kişi: ”Sen alemlerin Rabbisin, ben sana nasıl yemek yedirebilirdim?” deyince, Allahu Teâla(c.c):” Din kardeşin acıkmıştı, ona yemek yedirseydin, bana yedirmiş gibi olurdun.” buyurur.(Müslim, Sahih, Birr:23, no:6721, 8/13)


“Cennette birtakım köşkler vardır. Dışları içlerinden ve içleri de dışlarından görünmektedir. Bu köşkler yumuşak konuşan, Allah için yediren ve halk uykuda olduğu zaman kalkıp namaz kılanlar içindir.” (Tirmizi, Sünen, Sıfatü'l-cenn:3, no:2527, 4/673)

İftar Bağışı


Ramazan ayı, Müslümanların oruç tutarak Allah’a yakınlaştıkları, kardeşlik ve dayanışma duygularını pekiştirdikleri mübarek bir aydır. Oruç tutanlar, gün boyu aç ve susuz kalarak sabır ve şükür gösterirler. Akşam ezanıyla birlikte iftar yaparak oruçlarını açarlar. Ancak dünyanın birçok yerinde, özellikle Afrika’da, milyonlarca insan açlık ve yoksulluk içinde yaşamaktadır. Bu insanlar, iftar yapacak yiyecek bulmakta zorlanmaktadır. İşte bu noktada, hayırsever Müslümanlar devreye girerek iftar bağışı yapabilirler. İftar bağışı, bir kişinin bir günlük iftar yemeği masrafını karşılayan bir bağıştır. MisDarDer, iftar bağışı kampanyasıyla, Afrika başta olmak üzere ihtiyaç sahibi insanlara iftar sofraları kurmaktadır. Böylece, hem oruç tutan kardeşlerimizin iftarını sağlamış, hem de onlara sevgi ve umut ulaştırmış oluruz. İftar bağışı yaparak, Ramazan’ın bereketini ve güzelliğini paylaşabilir, hem kendimiz hem de başkaları için hayır dualar alabiliriz.

 

Yapılan bağışlar ile birlikte kurduğumuz ümmet sofralarında isminize özel hazırlanan videolar Whatsapp üzerinden bağışçılarımız ile paylaşılır.