Kurban bağışı

Paylaşmak, dinimizin en temel gereklerinden biridir. Allah-u Teala, Kur’an-ı Kerim’de kullarının kendisine şükrünü bildirmesini ister. İhtiyaç sahibi kişiler için yapacağımız kurban bağışı, Allah’a şükrümüzü göstermenin bir yolu ve teşekkürüdür. Yoksullukla, açlıkla, zorlukla mücadele eden toplumların yanında olmak Allah’ın sunduğu nimetlere karşı şükrümüzü göstermenin en kıymetli yoludur. Şükrümüzü göstermek için sadece bizlere bahşedilen iyi şeyler değil aynı zamanda aldığımız nefes, toprağa düşen yağmur, kalbimizin her atışı gibi var olma sebebimiz için de şükrümüzü Rabb’a bildirmeliyiz. Şükrümüzü pek çok yolla gösterebileceğimiz gibi kilometrelerce uzaktaki bir çocuğun yüzünde tebessüm olarak da göstermemiz mümkündür. Bu gerçekleştirmek için şükür kurbanı bağışı yapabilirsiniz.

Yılın her döneminde yapabileceğiniz akika, adak ve şükür kurban bağışlarınızda, kesim videoları ve görselleri de hayırseverlerimize ileterek, emanetinizi güvenli bir şekilde ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz.

Şükür Kurban Bağışı Ne Demek?

Bir dileğin gerçekleşmesi veya isteğe bağlı olmaksızın Allah-u Teala’ya şükrümüzü göstermek için kesilen kurbana şükür kurbanı denir. Şükür kurbanının Allah katında karşılığını bulması için kişinin kendisinin veya ilgili kurum aracılığıyla mutlaka kesilmelidir. 

Kişilerin, şükür kurbanı niyetiyle belli bir miktar parayı, kurbanın kesilmesi için bir kuruma veya kişiye verilmesine şükür kurban bağışı denir. Allah-u Teala, kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’de şükretmemiz ile ilgili; 

“Eğer şükrederseniz elbette size arttırırım, ve eğer nankörlük edersiniz şüphe yok ki, benim azabım elbette pek şiddetlidir.” (İbrahim Suresi 7. Ayet) buyurmaktadır.

Şükür Kurban Bağışı Nerede Kesilir?

Şükür kurban bağışını, coğrafi koşullar başta olmak üzere çeşitli nedenlerle yoksullukla mücadele eden toplumlara yapabilirsiniz. Afrika ve Asya bölgeleri başta olmak üzere daha pek çok bölgeye yardım eli olmak mümkündür. Afrika kurban bağışı ile bölgeye umut, sofralarında sıcak bir aş olabilirsiniz. Bu bölgelerdeki halka, medreselerde ilim eğitimi gören öğrencilere veya yoksul ailelere derneğimiz aracılığıyla bağışınızı ulaştırabilirsiniz. Bunun gibi yurt içerisindeki yoksul kimselere de şükür kurban bağışı yapabilirsiniz.

Şükür Kurban Bağışı Ne Zaman Kesilir?

Allah-u Teala’ya yaptığımız ibadetlerle yakınlaştığımız gibi şükür ve dualarla rızkımızı gösteririz. Bu nedenle şükür kurban bağışının yeri dinimizde önemlidir. Şükür kurban bağışı ne zaman sorusu sık sık araştırılmaktadır. Bağışınızın yılın her zaman diliminde gerçekleştirebilirsiniz. Özellikle kurban bayramı döneminde artan bağışları, yılın her ayında gerçekleştirebilirsiniz. Bağış işlemleriniz için online bağış sistemimizi tercih edebilirsiniz. 

Allah-u Teala Nahl Suresi, 114. Ayette mealen şöyle buyurur; “Öyleyse Allah’ın sizi rızıklandırdığı şeylerden helal (ve) temiz olanlarını yiyin; eğer O’na kulluk ediyorsanız Allah’ın nimetine şükredin.”

Şükür Kurban Bağışım Yerine Getirilince Nasıl Haberdar Olabilirim?

Mis Darüsselam İlim, Kültür, Eğitim ve Sosyal Yardım Derneği aracılığıyla yapacağınız her bir bağış güven ve şeffaflık içerisinde gerçekleşir. Süreç başladığı andan itibaren SMS ve video ile bilgilendirilirsiniz. Kesim işleminin gerçekleşmesinin ardından bağışçılarımızın ismi okunan videolar Whatsapp üzerinden ulaştırılıyor.

Şükür Kurban Bağışı Nasıl Yapılır? 

Allah’a şükrünüzü göstermek için şükür kurbanı kesmek istiyorsunuz ancak sürecin nasıl işleyeceğini bilmiyorsanız derneğimize başvurabilirsiniz. Şükür kurbanı online bağış işlemleri için sayfamızdan bilgi alabilir ve ilgili kişilerle iletişim kurabilirsiniz. Ödeme işlemlerini gerçekleştirmenin ardından süreç başlar ve ilerlemenin her anında haberdar olabilirsiniz.

Şükür Kurbanı Şartları Nelerdir?

Şükür kurbanı ve kurban kesecek kişinin sahip olması gereken belirli şartlar vardır. Bunlar şu şekildedir;

  • Şükür kurbanı kesmek isteyen kişinin ergenlik çağına ulaşmış olması ve akli dengesinin yerinde olması gerekiyor. 
  • Kişinin maddi imkanlarının kurban kesecek düzeyde olması şarttır. 
  • Kurban kesilecek hayvanın, kurbanlık şartlarına uygun olması şarttır. 
  • Kesim işlemlerinin, İslamiyete uygun olması ve besmele ve dualarla gerçekleşmesi gerekir. 

Şükür Kurbanı Kesen Kişi, Kurban Etinden Yiyebilir mi?

Şükür kurbanı kesen kişi, elde edilen etten yiyebilir. İsterse yakınlarına dağıtarak onların da faydalanmasını sağlayabilir. 

Şükür Kurbanı ve Adak Kurbanı Arasındaki Farklar

Adak kurbanı ve şükür kurbanı arasındaki farklar merak edilen konuların başında gelir. Her iki kurbanın maksadı da Allah’a şükrümüzü göstermektir. Ancak aralarında farklar bulunur. Bunlar şu şekildedir;

  • Adak kurbanı için kişiler, duasının kabul olması ve dileğinin gerçekleşmesi durumunda kurban keseceğine dair niyet eder. İsteği gerçekleştikten sonra ise kurbanın kesmesi vacip kılınır. Şükür kurbanında böyle bir şart yoktur. 
  • Adak kurbanının, kişinin istediği şartın gerçekleşmesi durumunda kesilmesi gerekirken, şükür kurbanında böyle bir zorunluluk yoktur, istediğiniz zaman kesebilirsiniz. 
  • Temettü haccı ve kıran haccını yerine getiren kişilerin kestikleri kurban da şükür kurbanı olarak geçer. Adak kurbanında böyle bir şey yoktur. 

Adak, Akika ve Şükür kurban bağışlarınız için Koyun 2.450TL, Koç 2.650 TL olarak fiyatlandırılmaktadır.

Misdarder’e vekalet verdiğiniz kurban bağışı sonrasında kurban kesim ve dağıtım videoları Whatsapp hattımız üzerinden en geç 2 veya 3 iş günü içerisinde gönderilmektedir.

KURBAN İLE İLGİLİ SIK SORULAN SORULAR

Kurban bağışı gerçekleştirmek için öncelikle yetkili kurum veya dernekler aracılığıyla bağış yapılabilir. Bu kurumlar genellikle online platformlar üzerinden bağış kabul etmektedir. Ayrıca, bazı kurban organizasyonları mobil uygulamalar ve banka hesapları üzerinden de bağış kabul etmektedir.

Afrika kurban bağışı yapmak için öncelikle güvenilir bir kurban kuruluşunu seçmelisiniz. Ardından, kurban organizasyonunun resmi internet sitesi veya telefon numarası üzerinden bağış yapma işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Bağış yapmadan önce, kurbanın Afrika’da nasıl dağıtılacağı ve ihtiyaç sahiplerine ulaşacağı konusunda bilgi edinmek önemlidir.

Adak kurbanı bağışı yapmak için öncelikle bir yetkili kurum veya derneği tercih etmelisiniz. Ardından, adak kurbanı yapmak istediğinizi belirttiğinizde size gerekli bilgileri ileteceklerdir. Bağışınızı banka hesabına veya online platformlarından gerçekleştirebilirsiniz.

Akika kurbanı bağışı yapmak için resmi olarak yetkilendirilmiş kurban organizasyonlarını tercih etmeniz önemlidir. Bu kuruluşların internet sitesi veya mobil uygulamaları üzerinden bağış yapabilirsiniz. Ayrıca, akika kurbanı bağışınızı telafi gibi belirli bir sebeple gerçekleştirecekseniz, bunu da ilgili kuruluşa bildirmeniz gerekmektedir.

Şükür kurbanı bağışı yapmak için bir kurban organizasyonunu tercih etmeniz önemlidir. Bağış yapmak istediğiniz miktarda bir hayvanı kuruluşa ihale edebilirsiniz. İhale sonrasında bağışınızı banka hesabı veya online platformlardan gerçekleştirebilirsiniz. Bağışınızın şükranınızı ifade etmek üzere ihtiyaç sahiplerine dağıtılacağından emin olabilirsiniz.

Şifa kurbanı bağışı yapmak için resmi olarak yetkilendirilmiş bir kurban organizasyonunu tercih etmeniz önemlidir. Bağış yapmak istediğiniz miktarda bir hayvanı kuruluşa ihale edebilirsiniz. İhale sonrasında bağışınızı banka hesabı veya online platformlardan gerçekleştirebilirsiniz. Bu şekilde, şifa kurbanı bağışınız hastaların tedavi süreçlerine katkı sağlamak amacıyla kullanılacaktır.

Evet, Türkiye dışında da kurban bağışı yapabilirsiniz. Çeşitli uluslararası kurban organizasyonları, farklı ülkelerde ihtiyaç sahiplerine yönelik kurban bağışı kampanyaları düzenlemektedir. Bu organizasyonlar aracılığıyla online platformlar veya banka hesapları üzerinden bağış yapabilirsiniz. Ayrıca, bazı Türk vakıfları da yurt dışında kurban organizasyonları düzenlemekte ve bağış kabul etmektedir.

Evet, koyun bağışlarınız 2450 TL iken koç bağışları ise 2650 TL olarak belirlenmiştir.